Rautanet myymälät Ideat ja ohjeet

Ekologista ja turvallista eristämistä Ekovillalla

Ekovillan avulla säästetään energiaa ja kunnostetaan kotien yläpohjat. Tiesitkö, että eristeelle on töitä kesälläkin?

Ekovilla on aidosti ekologinen valinta, sillä se sitoo enemmän hiilidioksidia itseensä kuin mitä sen valmistaminen aiheuttaa. Se on tehokas ja pitkäikäinen valinta, juuri sopiva suomalaisiin olosuhteisiin. Ekovilla valmistetaan Suomessa, ja sen raaka-aineena käytetään mm. tuotantolaitosten lähialueilta kerättyä kotikeräyspaperia. Ekovillalta löytyy perinteinen levyeriste, pienempiin asennuksiin sopiva Ekovillapuru sekä itseasennettava Ekovilla IA-villa.

Ekovillan avulla säästetään energiaa ja kunnostetaan kotien yläpohjat

Yläpohjan lisäeristäminen on helpoin ja edullisin tapa parantaa kotisi energiatehokkuutta, eli säästää selvää rahaa. Rakennusten yläpohjat edustavat suurta yhtenäistä pintaa rakennusvaipan pinta-alasta. Siksi sen lisälämmöneristämisellä voidaan saavuttaa merkittävä parannus rakennuksen energiatehokkuudessa. Lämmitystehoja voidaan laskea, kun lämpö ei karkaa yläpohjan kautta harakoille. Lisäeristyksen avulla myös asuinviihtyvyys paranee!

 

Ekovilla sopii toimivaksi ja tehokkaaksi lisäeristeeksi minkä tahansa eristemateriaalin kanssa käytettäväksi, koska sen kyky sitoa ja luovuttaa kosteutta parantavat myös vanhan eristeen ominaisuuksia. Ekovillassa ei esiinny myöskään lämmöneristävyyttä heikentäviä ilmavirtauksia eli konvektiota.

Eristeelle on töitä kesälläkin

Kesällä lämmöneriste toimii ihan samalla periaatteella kuin talvellakin, eli se hidastaa lämmön siirtymistä väärään paikkaan. Talvella halutaan pitää kylmä loitolla, eikä kesälläkään huvita liiaksi hiota.

 

Helteellä kodin yläpohjan, eli välikaton tai kotoisammin vintin, lämpötila voi nousta 60–80 asteeseen. Lämpö siirtyy rakenteita pitkin sitä hitaammin, mitä paremmin ne ovat eristetty ja sitä nopeammin mitä heikompi eristekerros on. Ohentuneet eristekerrokset voivat nostaa kodin lämpötilaa reippaasti ja kodin jäähdyttämisestä voi tulla kiusallisen kallista.

 

Lisätietoa Ekovillan tuotteista löydät myös: www.ekovilla.com

Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet