Rautanet myymälät Ideat ja ohjeet

Alkaako vanhan tiilitalosi väri kyllästyttää?

Alkaako vanhan tiilitalosi väri kyllästyttää? Pienen pintaremontin voit nyt tehdä kätevästi itse - Näin onnistut X 5
  1. Putsaa tiilitalon ulkoseinät pölystä ja liasta, mieluiten maalausta edellisenä päivänä. Mikäli tiilipinta on ennestään maalattu, vanhan maalin poisto- ja pinnanpuhdistusmenetelmä tulee valita maalattavan pinnan lujuuden mukaan. Vanha kalkkimaali voidaan poistaa useimmiten painepesurin avulla. Kalvomaalit taas joudutaan poistamaan esimerkiksi vesihiekkapuhalluksella.
     
  2. Jos saumaukset ovat rapistuneet, voit korjata ne tarvittaessa Muurauslaastilla M100/600 jälkisaumausohjeen mukaisesti. Saumalaastin kovetuttua, voidaan kivivärillä maalata päälle. Sauma kuivuu kivivärin lävitse.
     
  3. Mikäli alusta ehtii kuivua, tulee se kostuttaa mattakosteaksi. Huom! Pinta ei saa olla märkä. Maalaa pinta Fescon Kiviväri KS:llä haluamallasi värillä. Erillisiä tartunta-aineita ei tarvita. Ennen työn aloitusta kannattaa tehdä koemaalaus, jolla varmistetaan oikea värisävy. Värisävyyn vaikuttaa mm. alustan imuominaisuudet ja karkeus, maalin notkeus, työtapa ja tietenkin itse työn suoritus.

  4. Pinta on hyvä maalata kahteen kertaan. Ensimmäinen maalauskerta tehdään notkeammalla maalilla ja kun maali on kovettunut kosketuskuivaksi (n. 1 vrk:n kuluttua) voidaan maalata toinen maalikerros. Parhaiten maalaamiseen soveltuu leveä liisteriharja, sivellin tai kalkkihakkuri. Maalaa pinta tiilensuuntaisesti.

  5. Maalaukset on parasta tehdä hyvissä ajoin ennen syyssateita ja pakkasia. Muista suojata maalattu pinta vesisateelta ja voimakkaalta auringonpaisteelta. Poikkeuksellisen kova vesisade voi vaurioittaa maalipintaa.

Lähde: www.fescon.fi

Keltainen tiilitalo ennen valkoiseksi maalausta Keltainen tiilitalo sai uuden raikkaan värin valkoisesta Punainen tiilitalo kaipasi ehostusta pintaan, sillä saumatkin olivat jo kärsineet Saumojen kunnostuksella ja uudella samansävyisellä kivivärillä talosta tuli kuin uusi

Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet