Rautanet myymälät Ideat ja ohjeet

Rautanet Loimaa avautuu keväällä

Yrittäjätrion vahvuudet tukevat toisiaan asiakkaiden eduksi.

Loimaan seudun rakentajat ja remontoijat saavat pian uuden palvelevan rautakaupan, kun paikkakuntalaiset Anssi ja Mikko Aarnio sekä Joni Kalttonen lyövät luotsaamansa uuden myymälän ovet auki. Triolla tahtoa ja rohkeutta riittää, sillä taustalla kaikilla on iso määrä osaamista rakennusalalta ja ominaisuudet, jotka tukevat toisiaan.

 

Loimaa on tuleville rautakauppiaille kaikille tärkeä paikkakunta ja pohdintaa kotiseudun tarjonnan laajentamiseksi on tehty jo monta vuotta, kertoo Anssi Aarnio. Pidämme Loimaata ehdottomasti kehittämisen arvoisena seutuna. Näemme tässä talousalueessa sekä akuuttia tarvetta, että vahvaa potentiaalia rautakaupan palveluille. Loimaalaisina olemme täällä hyvin verkostoituneet ja vahvuutemme tunnetaan. Ymmärrämme ja tunnemme ihmisten ja yritysten ajatuksenjuoksua ja tarpeita. Se on ehdottomasti hyvä lähtökohta, sillä tulemme tarjoamaan paikkakunnan parasta palvelua.

 

Palvelu onkin Rautanet Loimaan toiminta-ajatuksen taustalla ykkösjuttu. Aarnio sanoo pilke silmäkulmassa, että ”palveleva rautakauppa" tuodaan takaisin näille leveysasteille.

 

Tavoitteena seudun paras palvelu

Parhaiten asiakkaita palveleva valikoima ja palvelut ovat työn alla, mutta lähtökohta on se, että jos jotain ei ole, se järjestetään. Puutavara ja LVI on varmasti isossa osassa, mutta toki laajasti muutakin. Palvelemme niin yrityksiä, teollisuutta kuin kuluttajiakin, ilman muuta.

 

Anssi Aarnio on työskennellyt sähköpuolen yrittäjänä ja työntekijänä ja lisäksi kehittänyt Loimaan seutua monissa eri yhteyksissä.

 

Palkkatöissä ajatus yrittäjyydestä alkoi vahvemmin painaa päälle ja vei voiton, kun paikallinen rakennuttaja totesi, että paikkakunnalle tarvittaisiin uusi rautakauppa. Vastasin hieman leikkimielisestikin, että pistän sen pystyyn, kun rakennat sen hallin. Pian tulivat piirustukset ja päätös ikään kuin kristallisoitui hallihankkeessa. Suunnitelmat alkoivat konkretisoitua.

 

Olin jo aiemmin ollut Rautanetin suuntaan yhteydessä ja kun sain kumppaniksi Joni Kalttosen, päätös oli selvä. Veri tähän varmasti veti. Se kiehtoo, että yrittäjänä on mahdollisuus tehdä itselle ja itsenäisesti ja vaikuttaa. Vastuu on tietysti suuri ja töitä vuorokauden ympäri, mutta samalla tietynlainen vapaus toteuttaa meidän yhteisiä visioitamme.

 

Aarnion ja Joni Kalttosen yhteistyö tiivistyi vuosien jälkeen uudelleen, kun soitto tuli.

 

Olin työskennellyt 14 vuotta paikkakunnan ainoassa rautakaupassa ja siinä urakoitsijat tulivat tutuksi. Taustallani on kaupallinen koulutus, jonka tiimoilta katselin maailman jonkin aikaa eri vinkkelistä ja myöhemmin täydensin osaamistani myymäläpäällikön koulutuksella.

 

Sellainen tunnelmahan tällä seudulla oli, ettei tänne toista rautakauppaa tule, mutta Anssi tiesi halukkuudestani lähteä mukaan. Mainio sattuma oli, kun eteeni pomppasi vanha muistilappu, jonka kulmaan oli kirjoitettu vuosia sitten ”rautakauppa Loimaalle”, kertoo Kalttonen.

 

Mikko Aarnio puolestaan toteaa vasaran pysyneen kädessä jo pienestä pitäen. Maailmaa on nähty eri tehtävistä käsin ja vuonna 2015 hän palasi takaisin Loimaalle, Pemamekin markkinointipäälliköksi.

 

Rakennus- ja maataloushommat ovat lapsuudesta lähtien olleet isossa osassa. Diplomi-insinööriksi luin Tampereella ja olin yli 20 vuotta globaalisti toimivissa yrityksissä eri vastuualueilla ja tehtävissä, esim. suunnittelu, koulutus ja markkinointi. Muutama vuosi sitten muutimme vaimon kotitilalle Alastarolle maatalousyrittäjiksi jatkamaan vanhan kantatilan perinteitä ja ylläpitämään sekä entisöimään rakennuksia.

 

Olin innoissani, että sain palata ’kotikonnuille’ ja toimia kotiseudun ihmisten parissa, ja oppia tuntemaan uusia. Näen, että rautakauppa tukee myös tätä maatalouden parissa toimimista. Yksi vahvuutemme yrittäjinä onkin mielestäni se, että meillä on hyvä yhdistelmä erilaista osaamista ja ne kaikki tukevat toisiaan.

 

Parhaillaan trio tekee taustatöitä ja työskentelee sen eteen, että upouusi, asiantunteva, paikallinen, helppo ja palveleva Rautanet Loimaa avaa ovensa kevään sesonkiin.

 

Tervetuloa!

Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet