Rautanet myymälät Ideat ja ohjeet

Rauta-Juurikkala osaksi Rautanet-ketjua: perinteet ja uudistuminen lyövät kättä paikallisessa rautakaupassa

Rautanet-ketjun tuorein tulokas on heinolalainen Rauta-Juurikkala, jossa pitkä paikallinen historia yhdistyy nykyisten omistajien Miia Pihlajan ja Minna Tillasen määrätietoiseen otteeseen kehittää liiketoimintaa.

Rauta-Juurikkalan perusti Kalle Juurikkala vuonna 1913. Perheyritys siirtyi vuonna 2019 Pihlajan ja Tillasen omistukseen. Kummallakin oli vahva kokemus alalta ja Rauta-Juurikkalan palveluksesta, joten kyseessä ei ollut täysin hyppy tuntemattomaan, mutta rohkea loikka yrittäjyyteen.

 

- Tähän ryhtyessämme, meillä oli luottamus siihen, että pitkät asiakassuhteet ja hyvä palvelu kantavat. Olemme täysverinen rautakauppa, ja lisäksi meillä on Minnan osaamisen kautta vahva sisustus- ja kalustesuunnittelun osaaminen, Miia Pihlaja sanoo.

 

Rauta-Juurikkalan valikoimista löytyvät työkalut, työvaatteet, kiinnikkeet sekä muut rakentamisen, remontoinnin, sisustamisen, pihan ja puutarhan hoidon materiaalit ja tarvikkeet. Liike työllistää yli kymmenen vakituista työntekijää.

 

- Perinteet näkyvät myös siinä, että meillä on pitkäikäisiä työntekijöitä, jotka asiakkaamme tuntevat jopa jo vuosikymmenten takaa, Minna Tillanen kertoo.

 

Ajassa eläminen ja kehittyminen

Heinolan alueella projekteissa painottuvat remontointi sekä saneerauskohteet. Sekä Pihlaja että Tillanen korostavat paikallisuuden ja lähellä palvelemisen arvoa.

 

- Tunnemme asiakkaamme, ja silloin pystymme palvelemaan heitä asiantuntevasti ja hyvin. Historiassa ei voi kuitenkaan elää, vaan on todella tärkeää elää ajassa ja muuttuvissa tarpeissa Pihlaja pohtii.

 

Yksi vahvuus on yhtiökumppaneiden erilaiset vahvuudet ja ominaisuudet, jotka onnistuneesti täydentävät toisiaan.

 

- Olemme persoonina Miian kanssa hyvin erilaiset, mutta aina olemme löytäneet yhteisen näkemyksen ja ratkaisun asioihin. Päämäärähän meillä on sama. Avoimuus ja rehellisyys ovat ne tekijät, millä luottamus toiseen syntyy. Yhdistävä tekijä meillä varmasti on uskallus ja uudistushalu, Tillanen kiteyttää.

 

Rauta-Juurikkalan toimintaa on uudistettu Pihlajan ja Tillasen johdolla systemaattisesti pienin panostuksin eteenpäin. Liittyminen Rautanet-ketjuun on yksi askel tällä tiellä. Molemmat näkevät ketjun tuovan uusia mahdollisuuksia valikoiman ja saatavuuden suhteen paikallisten asiakkaiden palvelemiseksi.

Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet