Rautanet myymälät Ideat ja ohjeet

Perheyritys jatkaa toisessa sukupolvessa

Rautanet Mehto Viitasaarella oli ketjun ensimmäinen kauppa.

Rautanet-ketjun 25. juhlavuoden kunniaksi on syytä jututtaa viitasaarelaista rautakauppiasta Kirsi Mehtoa, jonka 1980-luvulta saakka paikallisena rautakauppiaana toiminut isä Erkki oli Rautanet-ketjun liikkeellepanija, yksi perustajajäsenistä, ensimmäinen puheenjohtaja ja Kirsi ensimmäinen nainen Rautanetin hallituksessa vuosina 2014-2022.

 

Mehtojen rautakauppa oli Rautanet-ketjun ensimmäinen kauppa. Rautakauppa Mehto jatkaa perheyrityksenä nyt toisessa sukupolvessa, Kirsin ja sisarensa Terhin kanssa miehineen. Kirsi vitsailee, ettei pitkälle ole päässyt. Hän on syntynyt, asunut ja työskennellyt 10 km säteellä Viitasaarella.

 

- Mutta siinäpä se varmaan onkin, yksi meidän valteistamme tällä meille rakkaalla paikkakunnalla.

 

- Tunnemme paikalliset ja monivuotiset mökkiläiset ja hyvä kello kuuluu kauas. Toivotamme kaikki tervetulleiksi ja kaupasta löytyy kaikkea tarpeellista kotiin ja mökille. Tavaran toimitukset onnistuvat vaivatta ja aikataulussa myös mökkityömaalle.

 

- Elämäntapahan tämä on, kun kaksi vuotiaasta on rautakauppaympyröissä pyörinyt. On vahva tuntuma paikalliseen markkinaan ja asiakaskuntaan. Koululaisena ei vielä jatkaminen kiinnostanut, mutta sitten heräsi into ’paperihommiin’, jäin kauppaan toimistopuolelle ja luin laskentamerkonomiksi. Tietynlainen toimintavapaus tässä yrittämisessä kiehtoo. Toisaalta iso vastuu ja mahdolliset murheetkin ovat sitten henkilökohtaisia.

 

- Perhe on kuitenkin tärkein voimavara. Meillä keskinäinen luottamus on vahvaa ja samalla olemme joustavia ja tarvittaessa nopeita tekemisessämme. Kaupan pyörittämisessä ovat mukanani mieheni ja siskoni Terhin mies. Toki myös tärkeitä vahvistuksia perheen ulkopuolelta, jotta arki varsinkin kesällä rullaa. Jokaisen meistä pitää joka asiasta jotain tietää, tämän kokoisessa yrityksessä se on tärkeää. Kaikki tekee ja osaa kaikkea. Ja jos ei osaa, neuvo löytyy läheltä.

 

Ero talvikauden ja kesän välillä onkin Kirsin mukaan Viitasaarella käsin kosketeltava

 

- Kilpailu on noin 6000 asukkaan Viitasaarella uskomattoman tiukkaa, sillä useiden ketjujen tarjontaa löytyy aivan lähiympäristöstä. Asiakkaamme ovat sekä yrityksiä että kuluttajia. Ammattirakentajia meillä käy ja mökkiasukkaat ovat niin heille kuin meillekin tärkeitä. Kesällä Viitasaari herää oikein eloon ja monenlaisia murteita kuullaan. Asiakkaita tulee paljon mm. Vaasan ja Seinäjoen suunnalta, Pohjanmaalta sekä etelän suunnalta.

 

Tyytyväiset asiakkaat ja vapaat keskustelut palkitsee tätä yrittämistä. Lähes kaikki tunnemme ja jos ei tunneta, äkkiä tullaan tutuiksi. Meillä otetaan ihminen ihmisenä. Olemme pärjänneet ammattitaidolla ja hyvällä palvelulla. Paikallisuus myös. Täällä ollaan ihmisläheisiä ja pilke silmäkulmassa, kahvit tarjotaan ja kuulumiset vaihdetaan.

 

Kirsin isä toimi aikanaan monessa eri ketjussa, mutta halusi lopulta kuitenkin säilyttää itsenäisyytensä. Siitä lähtölaukaus uudelle ketjulle tapahtuikin ja nyt on taivalta takana 25 vuotta.

 

Näen että valtakunnallinen Rautanet brändi on vahvuus, joka luo luottamusta myös paikallista  yrittämistä kohtaan. 25 vuotisjuhla on meille mukava merkkipaalu ja pitkän paikallishistorian vuoksi sitä olen ajatellut tuoda myymälässä ja mainonnassa nyt enemmän esille. Varmasti pullakahvit tarjotaan ja tarjouksia on tulossa tietysti juhlavuoden kunniaksi.

 

Rautanet Mehto on aktiivinen somessa ja kanavat heijastavat hyvin tunnelmaa. Sivuja katsellessa tulee kyllä hyvä mieli. Esimerkiksi asiakkaiden koirista on luvattu laittaa postaukset Facebookiin, jos mahtavat kaupoilla isäntiensä tai emäntiensä kanssa käydä. Kannattaa poiketa juhlakahveille!

 

Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet