Rautanet myymälät Ideat ja ohjeet

Valuharkoista syntyy kestävä rakenne nopeasti

Kantaviin rakenteisiin ja väliseiniin tarkoitetut betoniset HB-valuharkot edustavat modernia rakentamiskulttuuria, jossa yhdistyvät helppo asennettavuus, korkea laatu ja asumisen mukavuus.

Näppärä asennustapa on valuharkkojen vahva valtti

Kun valmiin seinän on oltava luja ja kestävä, mutta rakentamisvaiheen halutaan sujuvan ketterästi, valuharkot ovat oikea ratkaisu. Niistä esimerkiksi omakoti- ja rivitalojen kantavat väliseinät, sokkelit ja erilaiset maapaineseinät valmistuvat nopeasti ja kustannustehokkaasti, laadusta kuitenkaan tinkimättä.

 

Valuharkkojen käytön helppous perustuu niiden yksinkertaiseen asennustapaan. Moduulimittaiset valuharkot ladotaan paikoilleen päällekkäin, raudoitetaan ja harkkojen onkalot täytetään betonilla. Harkkoja ei tarvitse latomisvaiheessa muurata kiinni toisiinsa, vaan latomisen jälkeen tehtävä betonivalu ajaa saman asian. Rakentaminen on vaivatonta myös siksi, että valuharkot ovat kevyitä ja tarkkamittaisia. Valmis rakenne voidaan helposti pinnoittaa halutulla materiaalilla.

Valuharkkorakenne on kestävä ja luotettava

Valuharkkojen nopea asennettavuus ei kuitenkaan verota lainkaan lopputuloksen laadukkuutta. Muottivalettujen betoniharkkojen materiaali on lujaa ja kestää hyvin pakkasrasitusta sekä muita mekaanisia rasituksia. Raudoituksen ansiosta valuharkoista rakennetusta seinästä tulee vieläkin kestävämpi.

 

Harkkorakenteella saadaan aikaan tiivis seinä, joka varaa hyvin lämpöä ja tasaa lämmönvaihteluita talon sisällä. Se myös eristää ääntä ja lisää näin asumismukavuutta. Betoninen seinä on paloturvallinen ja kestää hyvin erilaisia olosuhteita pakkasesta kosteuteen.

HB-valuharkot laadukkaaseen rakentamiseen

HB-Betonin korkealuokkaisesta betonista valmistettu valuharkkojen mallisto on kehitetty vastaamaan nykyaikaisen, laatua sekä energia- ja kustannustehokkuutta arvostavan rakentajan tarpeisiin. HB-Betonin valuharkko on markkinoiden kevyin, ja saatavilla on useita eri paksuuksia 150 mm:stä 300 mm:iin saakka:

 

Valu-tuoteperhettä täydentävät betonipilariharkko 240 ja valupilariharkko 250.

 

Lähdetieto: HB-Betoniteollisuus Oy

Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet