Rautanet myymälät Ideat ja ohjeet

Mikä on Habito?

Gyproc Habito® on erityisen luja kartonkipintainen rakennuslevy, joka tarjoaa erinomaisen ripustuslujuuden ja iskunkestävyyden. Levy kestää yhden tavallisen puuruuvin varassa jopa 40 kg ripustuskuorman ja se on merkittävästi muita levytyyppejä lujempi.

Habito®-levyllä on kipsikartonkilevyjen kaikkien aikojen paras jäykistyskapasiteetti ja levyn iskunkestävyys on jopa 10-kertainen tavallisiin kipsilevyihin verrattuna.

Reunaohennettu ja vaaleapintainen levy on helppo saumata ja pinnoittaa. Gyproc Habito® -levy soveltuu erityisesti kohteisiin, joissa vaaditaan erityistä kulutuskestävyyttä, kuten keittiöt, tekniset tilat, autotallit, koulut, päiväkodit ja sairaalat.  Habito® soveltuu käytettäväksi myös märkätiloissa rankajaolla k600. Levyllä on EPD -ympäristöseloste, M1-sisäilmaluokitus ja CE-merkintä.  Levyn paino on 12,2 kg/m2.

Ripusta vapaasti

Esineiden ripustaminen on nyt helppoa, kun yksinkertaisella levytyksellä tehty rakenne kantaa tavallisen puuruuvin varassa jopa 40 kilon kuorman. Nyt sinun ei tarvitse huomioida sisustusta vielä kodin rakennusvaiheessa ja voit helposti muuttaa jälkikäteen raskaidenkin ripustettavien huonekalujen ja esineiden paikkaa miettimättä, missä runkotolpat sijaitsevat. 

Tekemällä kaksinkertaisen levytyksen ja lisäämällä ruuvien määrää, saadaan kuormituskapasiteettia kasvatettua vielä entisestään! Alla olevassa taulukossa on esitetty Habito-levyn ripustuslujuuskyky joko yhdellä tai kahdella ruuvilla ja yksin- tai kaksinkertaisella levytyksellä  käyttäen varmuuskerrointa 3.
 

Kuormituskapasiteetti, kun kiinnitys tehdään Yksinkertainen levytys Kaksinkertainen levytys
1 puuruuvilla 40 kg 66 kg
2 puuruuvilla 80 kg 132 kg

 

Gyproc Habito -laskurilla voit laskea tarkemman Habito-seinän kuormituskapasiteetin omassa kohteessasi. 
 

 

Mietit sitten keittiön raskaampien kaappien asettelua, kylpyhuoneen lokeroiden kiinnittämistä tai eteisen naulakoiden ripustamista niin Habito kyllä kestää.

Kestää elämää ja iskuja

Gyproc Habito®-seinä on erittäin kestävä. Seinäpinta kestää vuosikaupalla uudenveroisena ja huoltokustannukset jäävät pieniksi. Habito®-levyllä on kipsikartonkilevyjen kaikkien aikojen paras jäykistyskapasiteetti ja levyn iskunkestävyys on jopa 10-kertainen tavallisiin kipsilevyihin verrattuna.

 

Gyproc Habito® -levy soveltuu erityisesti kohteisiin, joissa vaaditaan erityistä kulutuskestävyyttä, kuten keittiöt, tekniset tilat, autotallit, koulut, päiväkodit ja sairaalat.  Habito® soveltuu käytettäväksi myös märkätiloissa rankajaolla k600.

 

"Gyproc Habito® kantaa kahdella ruuvilla ja yhdellä levykerroksella 80 kilon ripustuskuorman!"

Habito SlimWall

Habito® SlimWall -seinäratkaisu on suunniteltu mm. huoneistojen väliseksi seinäksi, joka saavuttaa vaadittavan ääneneristysarvon (55 dB) ja palonkeston (EI 90). Habito SlimWall on 50 mm kapeampi kuin perinteinen kipsilevyillä toteutettu ratkaisu ja tuo lisää huoneneliöitä. SlimWall-järjestelmä on myös testattu ja hyväksytty murronsuojaseinäksi ja se täyttää SSF 1047 luokka 2 vaatimukset.

Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet