Rautanet myymälät Ideat ja ohjeet

Hiomatuotteen valinta

Mirkan joustavat hiomatuotteet on valmistettu Suomessa ja niillä on avainlippu-merkki. Oikean hiomatuotteen valintaa varten alla oleva artikkeli antaa apuja.

Kuinka valita oikea hiomatuote ja karkeus.

Verkkohiomatuotteet

Verkkohiomatuotteet ovat perinteisiin hiomatuotteisiin verrattuna pitkäikäisempiä. Verkkorakenne yhdistettynä pölynpoistoon mahdollistaa pölyttömän hionnan. Verkkotuotteet käyvät moneen eri materiaaliin hiontaan sekä valikoimasta löytyy karkeuksia eri käyttötarkoituksiin. Esimerkki tuotteita: Abranet, Abranet ACE ja Abranet ACE HD.

 

Paperihiomatuotteet

Paperipohjaiset ovat perinteisiä hiomatuotteita ja soveltuvat monenlaiseen hiontaan. Karkeasta maalinpoistosta viimeis­telyyn. Mitä kestävämpi paperi on sen vahvempi tuote on. Esimerkki tuotteita: Iridium, Gold ja Coarse Cut.

 

Kangashiomatuotteet

Kangashiomatuotteet selkämateriaali on todella kestävä ja säilyttää muotonsa hyvin. Sopivat erityisesti metallille. Kangastuotteita on saatavilla arkkeina, rullina ja päättöminä nauhoina. Esimerkki tuotteita: Alox, Hiolit JCA.

 

Kalvopohjaisethiomatuotteet

Kalvopohjaiset hiomatuotteet ovat tarkoitettu väli- ja viimeistelyhiontaan. Kalvotuotteissa on paperituotteita sileämpi pinta ja joka auttaa saamaan tarkemman lopputu­loksen. Esimerkki tuotteita: Novastar, Galaxy ja Microstar.

Karkeuden valinta

Karkeus P40 - P80

Karkeaan hiontaan. Materiaalin poistoon, kuten vanhan maalin poistoon, terävien kulmien pyöristykseen ja muotojen muokkaukseen.

 

Karkeus P100 - P150

Keskikarkeaanhiontaan. Maalien ja materiaalien poistoon. Poistaa hiomanaarmuja karkeimmista karkeuksista.

 

Karkeus P180 – P280

Viimeisteilyyn ja välihiontaan ennen maalamista, lakkaamista tai pinnan loppukäsittelyä. Poistaa keskikarkeat hiomanaarmut.

 

Karkeus P320 – P1000

Viimeistelyhionta ennen kiillotusta. Näillä saadaan pinnasta erittäin hieno.

 

Lue lisää: https://www.mirka.com/fi/fi/Hiomatuotteet/hiomatuotteet-nimen-mukaan/

Mirka® Diamond timanttilaikkavalikoima

Mirka tarjoaa kattavan valikoiman ensiluokkaisia timantti- ja kuppilaikkoja rakentamiseen ja rakennusteollisuuteen. Mirkan uudistuneesta valikoimasta löydät timanttilaikat kaikenlaiseen katkaisuun sekä hiontaan, niin ammattikäyttöön kuin tee-se-itse rakentamiseenkin. Mirka Diamond timantti- ja kuppilaikat ovat nyt saatavilla kolmessa eri laatuluokassa: Good – Better – Best.

 

Lue lisää Mirkan timanttilaikka valikoimasta:

https://www.mirka.com/fi/mirkadiamond/

Mirka timanttilaikkavalikoima Mirka timanttilaikkavalikoima

Mirkan uudistunut katkaisu- ja napalaikkavalikoima

Mirka tarjoaa kattavan valikoiman ensiluokkaisia katkaisu- ja napalaikkoja hiontaan sekä katkaisuun. Mirkan uudistuneesta valikoimasta löytyy laikkoja ammattikäyttöön sekä tee-se-itse käyttöön. Laikat ovat saatavilla kahdessa eri laatuluokassa.

 

Lue lisää katkaisulaikoista:

https://www.mirka.com/fi/mirka-cutting/

Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet