Rautanet myymälät Ideat ja ohjeet

HB-Priima Silence 130 -väliseinäharkko äänieristystä vaativiin kohteisiin

HB-Priima 130 Silence -perheen tuotteista rakennat seinän, joka vaikenee kuin muuri. Betonisista väliseinäharkoista rakennettu seinä on kestävä, pitkäikäinen ja ennen kaikkea erittäin hiljainen.

Kun väliseinäharkolta odotetaan huippuluokan ääneneristävyyttä

Kivipohjaiset HB-Priima-väliseinäharkot ovat ominaisuuksiltaan erinomaisia laadukkaaseen ja terveeseen rakentamiseen: ne soveltuvat kantaviin väliseiniin, kestävät kosteutta, eivät lahoa eivätkä pala. Tuotesarjan HB-Priima Silence 130 -harkot menevät vielä astetta pidemmälle: ne ovat äsken mainittujen ominaisuuksien lisäksi vielä ääntä eristäviä.

 

Kun kohde on aivan poikkeuksellisen vaativa, kannattaa siihen valita HB-Priima Silence 130. Se on suunniteltu kohteisiin, joissa väliseinältä vaaditaan erittäin hyvää ääneneristävyyttä. Silence täyttää ilmaääneneristyskyvyltään esimerkiksi hotelli-, toimisto-, potilas- tai luokkahuoneiden välisten seinien ääneneristävyysvaatimukset. Väliseinäharkon ilmaääneneristävyysluku on huippuluokkaa siitäkin huolimatta, että sen levypaksuus on vain 130 mm.

HB-Priima Silence 130 valittiin mm. näihin kohteisiin

Suomessa on viime vuosina rakennettu vaativia uusia sairaala- ja koulukohteita, joissa olemme saaneet olla tuotteillamme mukana. HB-Priima Silence 130 -väliseinäharkkoja on hyödynnetty esimerkiksi seuraavissa kohteissa, joihin se on valittu erinomaisten lujuus- ja ääneneristävyysominaisuuksiensa takia.

 

  • Vaasan keskussairaala Bothnia High 5 (väliseiniä n. 15 500 m2)
  • KYS, Puijon sairaala B11, Kuopio (väliseiniä n. 8 200 m2)
  • Huhtasuon yhtenäiskoulu, Jyväskylä (väliseiniä n. 6 000 m2)
  • Rantakylän normaalikoulu, Joensuu (väliseiniä n. 2 900 m2).

Etuina vahva rakenne ja helppo asennus

Kestävän rakenteensa ansiosta HB-Priima Silence soveltuu myös kantavien väliseinien rakentamiseen. Asentamisesta tekee nopeampaa ja mukavampaa se, että Silence on erittäin mittatarkka.

 

“Priima 130 Silence on betonituote, jonka mittatarkkuus on erinomainen. Puolen kiven limityksellä kevennysonteloista muodostuu seinään pystysuuntaiset ontelot, joihin saadaan sähköjohdot ja tarvittavat muut tekniikkaa vaativat putkitukset ilman roiloamisia”, HB-Betonin myyntipäällikkö Petri Tornberg kertoo.

 

“Betonituotteena valmiin seinän lujuusominaisuudet myös mahdollistavat raskaiden ovien, kaiteiden ja kalusteiden kiinnittämiset turvallisen lopputuloksen aikaansaamiseksi”, Tornberg jatkaa

Kattava tuotevalikoima joustavalla toimituksella

Jokaiseen tilanteeseen ja tarpeeseen löytyy sopiva Silence-harkko, ja erilaisilla lisäharkko-osilla väliseinästä saadaan helposti juuri tarpeen mukainen.

 

“Tuotesarjaa on täydennetty erillisillä kulma- ja madalluskivillä. Koko tuotesarjasta on saatavilla myös umpinainen versio, jossa ääneneristävyys entistäkin parempi. Lisäksi HB-Priima Silence 130 -tuoteperheeseen on saatavilla kattava sarja aukonylityspalkkeja ja tietenkin ohutsaumamuurauslaastit”, luettelee Tornberg.

 

HB-Priima Silence 130 -harkot ovat saatavilla helposti liikuteltavilla tiililavoilla. Helppouteen pyrimme myös väliseinäharkkojen toimituksessa, joka suunnitellaan asiakkaan toiveiden pohjalta.

 

“Haluamme palvella asiakastamme toimitusten joustavuudessa ja kohteen haasteellisen varastoinnin huomioiden. Niin sanotut täsmätoimitukset kohteeseen helpottavat työmaatoimintoja ja minimoivat varastointitarpeen työmailla”, Tornberg sanoo.

 

Lähdetieto: HB-Betoniteollisuus Oy

Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet