Rautanet myymälät Ideat ja ohjeet

Betoniportaiden kunnostus

Betoniportaat kannattaa pinnoittaa uudelleen, kun niiden pinta on epätasainen ja rikkinäinen. Työ sujuu omatoimirakentajalta kunnon välineillä ja oikeilla betonipintojen korjaustuotteilla.

Uudista betoniportaat näin x 5

1. Puhdista vanhat rapautuneet portaat mahdollisimman hyvin. Poista entinen pinta piikkaamalla ja timanttihionnalla. Suojaa sen jälkeen portaiden alue, ettei aurinko porota siihen suoraan. Kova tuuli ja sade haittaavat työskentelyä, joten sääennusteet kannattaa tutkia ennen porrasremonttia.

2. Puhdista portaat vedellä esimerkiksi puutarhaletkun avulla irtonaisesta pölystä sekä liasta ja anna kuivua mattakosteaksi. Kostuta korjattava alue mieluiten jo edellisenä päivänä.

3. Puhdista esiin tullut raudoitus huolellisesti ja käsittele raudat Tartuntalaastilla. Tartunnan varmistamiseksi käsittele paikattavat kohdat Tartuntalaastilla ja täytä Korjauslaastilla tai Ruiskukorrobetonilla. Kiinnitä puumuotit portaiden etureunaan, eli muotita portaat tarvittaessa.

4. Anna kuivua yön yli. Ylitasoita pysty- ja vaakapinnat siisteiksi Ylitasoituslaastilla tai Korjauslaastilla. Kun pinta on kuivahtanut jonkin verran, viimeistele pinta hiertämällä.

5. Pidä portaat kosteana vielä pari päivää suihkuttelemalla kevyesti ja suojaamalla auringolta. Vuorokauden päästä viimeistelystä portailla voi jo kävellä. Iskuja pinta kestää viikon päästä.

Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet