Ostoslista Hae tuotteita Rautanet myymälät Ideat ja ohjeet

”Hei, mitä Haapavedelle kuuluu?”

Pohjois-Pohjanmaan lakeuksilla Haapaveden ja Kärsämäen Rautanet-myymälöitä vetävä Lauri Pappila vastaili Kilauta kauppiaalle -sarjan kysymyksiin 30 vuoden kauppiaskokemuksella.

Minkälainen kauppiasura sinulla on takana?

– Jos pitää yhdellä sanalla kuvata niin pitkä (nauraa). Ensimmäinen Laaksojen Rauta -nimellä kulkeva myymälämme oli Piippolassa. Toinen, aivan 4-tien varressa sijaitseva Kärsämäen myymälä avattiin vuonna 1998. Piippolan myymälä sulkeutui vuonna 2004, kun avasimme Haapavedelle entistä isomman pisteen. Rautanet-ketjussa Laaksojen Rauta on ollut mukana alusta lähtien.

 

Onko olemassa tyypillistä Rautanet-kauppiaan työpäivää?
– Ei, yhtään samanlaista työpäivää ei vielä ole tullut vastaan. Käytännössä teen myyntityötä tiskin takana ja vastapainoksi on sitten paperin pyörittelyä ja byrokratiaa toimistossa. Lisäksi vastuullani on henkilöstöpuolen asiat.

Minkälaisella matematiikalla Rautanetin laaja tuotevalikoima rakentuu?
– Kun myymälän hyllyiltä löytyy sekä rautakauppa-, puu- että sisustustavaraa, on valikoima pidettävä tarkasti hyppysissä. Asiakkaat ovat oppineet luottamaan, että meiltä saa kaiken tarvittavan ja jos jotain ei myymälässä ole, me tilaamme sen heille nopeasti.

 

Paras oivalluksesi hyvään asiakaspalveluun?

– Vuodet voivat kullata muistoja, mutta rennolla ja huumoripitoisella asenteella pääsee pitkälle Asiakkaiden huomioon ottaminen ja heidän toiveidensa sekä tarpeidensa kuunteleminen on tärkeää.

 

Ikimuistoisin asiakaspalaute, jonka olet saanut?
– Kiitos hyvin tehdystä työstä lämmittää aina, mutta mitään yksittäistä tarinaa ei äkkiseltään tule mieleen. Nyt alkoi ihan harmittamaan, ettei ole tullut kirjattua näitä vuosien aikana ylös!

 

Kauppiaan tärppi: Mitä Rautanetistä kannattaa hakea pukinkonttiin?

– Hyötylahjat ovat nyt IN, joten sanotaan Makitan akkuporakone. Se on tarpeellinen jokaiselle.

Palvelun toteutus: JPmedia